Kom Eten - Kerkstraat 22 - 2355 AE Hoogmade  071-5012220

Over Kom Eten


Video gemaakt door Espirevision

Wie we zijn

Restaurant Kom Eten is op 1 april 2012 geopend in Kom Hoogmade Dorpscentrum.

Chef-kok Kenneth Tjong Ayong en Paulien van Wieringen zijn de eigenaren en exploitanten.

Samen met een geweldig team runt Kenneth de keuken en Paulien de ‘voorkant’ van het restaurant.

 

restaurant-kometen-chefkok-kennethtjongayong

 

Alles vers, huisgemaakt en uit de streek

Bij Kom Eten werken we het liefst met lokale producten van leveranciers die we vertrouwen. En is iets in de buurt niet verkrijgbaar? Ook dan kopen we zo verantwoord mogelijk in.

Inspiratie voor onze gerechten halen we uit culinaire stijlen van over de hele wereld maar we bereiden alles het liefste met ingrediënten van dichtbij. Altijd zo simpel mogelijk: geen fratsen, geen gedoe, gewoon lekker. Of een gerecht nu een Hollandse-, Aziatische-, Surinaamse-, Franse- of Spaanse basis heeft, waar mogelijk bereiden we het met producten uit de streek.

En als het even kan, gebruiken we de BBQ-smoker of de Bastard BBQ’s om de mooiste smaken uit onze producten naar boven te toveren.

Hoe we werken

Bij Kom Eten wisselen de gerechten op de menukaart bijna dagelijks. Waarom? We laten ons leiden door de producten die beschikbaar zijn bij de slager, de visboer en de groenteboer. En hier zijn we superenthousiast over!

Immers, dit biedt:

  • lekker veel variatie voor (vaste) gasten,
  • alles is (zoals) altijd verser dan vers,
  • het werkt een stuk duurzamer,
  • én we houden de keuken scherp en creatief
201809-streekkaart-KomEten-streekproducten

Op onze streekkaart wordt precies duidelijk waar we welke producten inkopen.

Wat we doen

Onze centrale locatie middenin de Randstad, maakt Kom Eten tot de perfecte ontmoetingsplek voor iedere afspraak, zakelijk of privé.

Kom Eten is ‘s zomers open voor koffie, lunch, borrel & diner en in het najaar en de winter open voor diner.

Wij bieden bovendien diverse arrangementen, zoals Kom Eten met een verhaal.

Ook grote gezelschappen zijn van harte welkom bij Kom Eten, onder de noemer Kom Eten met… maken we met plezier een menu op maat.

Dutch Cuisine

Logo Dutch CuisineWij zijn lid van Dutch Cuisine. De filosofie van Dutch Cuisine sluit namelijk mooi aan bij wat wij belangrijk vinden:

  • (h)Eerlijke gerecht met lokale seizoensgroenten
  • Koken zonder kunstmatige toevoegingen,
  • Met zo verantwoord mogelijke dierlijke producten
  • En volgens de beginselen van ‘kop tot staart’ en ‘no waste’.

Goed dus voor mens, dier en milieu. En vooral heel erg smakelijk! Meer informatie? Kijk eens op www.dutch-cuisine.nl

 

 

Groene Hart & leveranciers

Bij Kom Eten zijn we gek op streekproducten en gelukkig biedt het Groene Hart ons daarin volop keuze! Wij serveren dan ook zoveel mogelijk producten van regionale boeren en leveranciers.

Als onze leveranciers niet uit de streek komen, houden we zoveel mogelijk rekening met verantwoord ondernemerschap. Zo kopen we onze koffie verantwoord in bij Borgman Borgman, schenken we thee van Or Tea?, gebruiken we groene energie, serveren we ijsthee van ChariTea en biolimonades van LemonAid,. et cetera.

SlowFoodGroeneHartSlow Food Chef’s Alliantie

Sinds begin 2018 zijn wij lid van de Slow Food Chef’s Alliantie: een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair food.

Ook de filosofie van Slow Food en de Chef’s Alliantie sluit mooi aan bij waar wij met ons restaurant voor staan.

Lees meer over de Slow Food Chef’s Alliantie. 

 

 

 

Locatie aan het water

Op de mooie locatie aan rivier De Does was sinds 1922 de scheepswerf van Hoogmade gevestigd, deze werd gerund door de familie Colijn.

Rond 2006 zijn het huidige appartementencomplex en de winkels ontwikkeld. Daarbij hoorde ook de bouw van wat nu Kom Eten is, aan de waterkant.

 

1957: dhr. A.C. Colijn op de voormalige scheepswerf

Groene Hart & recreatie

Kom Eten is trots op haar locatie in het Groene Hart. We benadrukken dan ook graag de unieke mogelijkheden voor recreatie in de polder. U kunt bij ons terecht voor VVV-informatie over fiets-, wandel- en vaarroutes.

Ook zijn wij lid van de Stichting Promotie Kaag en Braassem en bieden we zelf diverse arrangementen zoals Kom Eten & varen.

Sponsoring & samenwerking

Kom Eten sponsort een aantal lokale activiteiten, bijvoorbeeld van de basisschool, de tennisvereniging en de muziek– en toneelverenigingen. Ook sponsoren wij Sloepweesje, de sloeproeivereniging uit Hoogmade.

Alleen zijn we nergens, dus graag benoemen wij in willekeurige volgorde een aantal van onze waardevolle connecties Kook-planet, FavorieteWijn.nl, Studio Sool, Hup Communicatie, en Pact 3D.

Voor de vele mooie foto’s op deze website zijn wij dank verschuldigd aan Chris Tjong Ayong, Kees van den Burg van Van den Burg Beeldproducties, de heren van Fotoprikbord.nl en Leon van Culifoto. De video’s van Kom Eten werd gemaakt door Erol van Espirevision en voor enkele animaties gaan de credits naar Dirk Geerlings (die bij ons in de afwas werkt).

Kaasboerderij 't Groene Hart

Kaasboerderij 't Groene Hart

De boerenkaas die Kom Eten serveert, komt uit Hoogmade en wordt al decennialang op ambachtelijke wijze bereid.

   Meer over onze leveranciers

Kaag en Braassem Rund

Kaag en Braassem Rund

Puur en eerlijk vlees van runderen uit de Vierambachtspolder in Woubrugge. Geleverd door Keurslager Loek van Vliet.

   Meer over onze leveranciers

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste beschikken over het laatste nieuws? Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief Kom Eten & meer.

   Schrijf direct in

Tweets

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close