Pop-IN restaurant Kom kip Eten

Tijdelijk een nieuw concept in een bestaand restaurant exploiteren: dat is een pop-IN restaurant. De komende maanden geven wij hier invulling aan met Kom kip Eten. Waarom? “Verandering van spijs doet eten”, vat chef-kok en eigenaar Kenneth Tjong Ayong samen.

Pop-up winkels en restaurants – tijdelijke zaken op locaties die vaak leeg staan – zijn inmiddels algemeen bekend. Bij Kom Eten kwamen we hierdoor op een idee; waarom niet tijdelijk iets heel anders doen op onze bestaande locatie? En zo werd het plan geboren voor een pop-IN restaurant.

De keuze voor een kiprestaurant was vervolgens snel gemaakt. Kenneth vertelt: “We willen het pop-IN restaurant laagdrempelig houden en gerechten serveren die iedereen lust en die ook voor kinderen geschikt zijn. Kip is dan perfect, ook qua prijs. Op de menukaart van Kom kip Eten staan een hele kip en een halve kip met lekkere bijgerechten zoals huisgemaakte appelmoes en koolsalade. Een halve kip bestel je voor vijftien euro. Daarnaast serveren we onder andere een kippastei, noodle soep met kip, de klassieke caesar salade met gerookte kip en natuurlijk kipsaté. Omdat we de smaak te pakken hebben, introduceren we ook de ‘Kip van de Dag’. Daarmee kunnen we eindeloos nieuwe combinaties maken.”

Voor Kom kip Eten zijn niet alleen de gerechten veranderd, ook de inrichting van het restaurant is aangepast. “We dekken de tafels anders in en een vriendin van ons heeft de krijtwanden gedecoreerd met kippen,” zegt Kenneth. Een paar zaken blijven hetzelfde voor Kom kip Eten: “We doen geen concessies aan de kwaliteit van het eten, alles wat we serveren is huisgemaakt. En natuurlijk is de kip van verantwoorde afkomst: het Gildehoen is een Hollandse kip met een Bewust Beter-keurmerk.”

Pop-IN restaurant Kom kip Eten neemt de komende drie maanden zowel voor lunch als diner de zaak over. “Het is onwijs leuk om iets heel nieuws te doen, daar krijgt het hele team energie van. We zijn erg benieuwd naar de reacties. Hopelijk geldt het gezegde ‘Verandering van spijs doet eten’ voor iedereen!” aldus Kenneth.

Logo_aarde_Contraste