202204-tweedetussen-witlof

Chef’s menu april ’22

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_slider show_image_video_mobile=”on” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” background_color=”#6B6B6B” max_height=”1000px” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][et_pb_slide heading=”Voorgerecht” image=”https://www.kometeninhoogmade.nl/wp-content/uploads/2022/05/202204-inktvis.jpg” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Gegrilde witte asperges, tagliatelle van inktvis, gefrituurde inktvis, beurre blanc van sinaasappel

Wijn: Josmeyer, Sylvaner (Elzas, Frankrijk)

[/et_pb_slide][et_pb_slide heading=”1e Tussengerecht” button_link=”https://www.instagram.com/p/CbNGCnzrtV4/” url_new_window=”on” image=”https://www.kometeninhoogmade.nl/wp-content/uploads/2022/05/202204-1etussen-heilbot.jpg” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Gebakken heilbot met tartaar van krab en appel, saus van krab en zeebanaan

Wijn: Tenuta D’Angelis, Pecorino (De Marken, Italie)

[/et_pb_slide][et_pb_slide heading=”2e Tussengerecht” image=”https://contraste.nl/storage/2022/05/202204-tweedetussen-witlof.jpg” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Gegrilde witlof met aardpeer creme, in hooi-dressing gemarineerde tuinbonen en doperwten, doperwtscheuten, schuim van sambai-vinaigrette

Wijn: Domaine de Cassagnoles, Gros Manseng Reserve (Gascogne, Frankrijk)

[/et_pb_slide][et_pb_slide heading=”Hoofdgerecht” image=”https://www.kometeninhoogmade.nl/wp-content/uploads/2022/05/202204-hoofd-lamsnek.jpg” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Langzaamgegaarde lamsnek van Hollands lam, puree van gerookte aubergine, salade van groene asperges, radijs en daslook, jus van roze peper, tabl en pompoen

Wijn: Masseria del Feudo, Nero D’Avola (Sicilie)

[/et_pb_slide][et_pb_slide heading=”Kaas” image=”https://contraste.nl/storage/2021/10/202109-kaas.png” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content”]

Boerenkaas uit het Groene Hart en van daarbuiten met huisgemaakt vijgenbrood en diverse chutneys.

[/et_pb_slide][et_pb_slide heading=”Dessert” image=”https://www.kometeninhoogmade.nl/wp-content/uploads/2022/05/202204-dessert-suikerbal.jpg” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Suikerbal van vanillesuiker, gevuld met schuim van geitenyoghurt, gemarineerde aardbeien en rotsjes van witte chocolade, met citroen-tijm-ijs

Wijn: Araldica, Bracchetto d’Aqui (Piemonte, Italie)

 

[/et_pb_slide][et_pb_slide heading=”Wine-up” image=”https://www.kometeninhoogmade.nl/wp-content/uploads/2022/05/202204-wine-up-scaled.jpg” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_transition=”on” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

De wine-up bij dit menu

[/et_pb_slide][/et_pb_slider][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”|||19px|false|false” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

Dat was ‘m dan: het jubileummenu van april 2022! 

Witte asperges met inktvis, groene asperges met lamsvlees: het voorjaar lag op het bord de afgelopen maand. En dat alles werd afgerond met ons showstopper dessert: de suikerbal. Benieuwd hoe die gemaakt werd? Kijk dan even hier. 

Van donderdag 12 mei t/m zondag 12 juni 2022 serveren we weer een nieuw menu! Dit keer met wijn uit de Elzas als rode draad . Waarom? Omdat dit gewoon een van onze favoriete wijnstreken is.

Alvast een preview? Volg ons dan op Instagram.

Kom je Eten? Reserveer dan nu.

[/et_pb_text][et_pb_button button_url=”https://www.kometeninhoogmade.nl/reserveren/” button_text=”DIRECT RESERVEREN” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” custom_margin=”|||21px|false|false” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Logo_aarde_Contraste