Kom Eten - Kerkstraat 22 - 2355 AE Hoogmade  071-5012220

Food Professional Day 2018

Op maandag 8 oktober 2018 namen wij deel aan de Food Professional Day in Wageningen. 

Waarom? In Nederland worden jaarlijks steeds meer wilde zwijnen geschoten. Een deel hiervan blijft culinair echter onbenut. Zo worden de karkassen momenteel veelal vernietigd. Jager-verzamelaar Ellen Mookhoek ziet dit met lede ogen aan en ging op zoek naar oplossingen. Met chef Kenneth Tjong Ayong en gastronomisch presentator Guus Thijssen ontwikkelde ze een volledig lokaal, voedzaam en vooral lekker recept voor ramen van de botten van Veluwse wild zwijn.

Een superleuke samenwerking dus, helemaal in ons straatje qua lokale Nederlandse producten. Zo gingen we voor dit doel wildplukken (om de hoek!) met Ellen Mookhoek en maakte De Veldkeuken uit Bunnik zelfs de noodles in de ramen van Hollandse granen.

Meer lezen? Kijk dan ook eens op de website van de Nederlandse Jagersvereniging.

ramen-wildzwijnkarkassen-KomEten-FoodProfessionalDay

Het eindproduct: op ramen gebaseerde noodlesoup met lokale producten, zoals wildzwijn-karkassen voor de bouillon, noodles van Hollandse granen, een lokaal scharreleitje en in Hoogmade geplukte zevenblad

Meer weten? Wij werkten met veel plezier samen met:

KomEten-FoodProfessionalDay

 

Categories: Nieuws

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close